Domenicali: "We moeten geconcentreerd blijven"

Het team van Scuderia Ferrari was gisteren helemaal in de wolken. Twee races voor het einde van het seizoen gaat Fernando Alonso namelijk aan de leiding in de strijd om het wereldkampioenschap. De Spanjaard zag zijn directe rivalen Mark Webber en Sebastian Vettel gisteren uitvallen en reed zelf naar de zege.

Alonso staat door de zege in Zuid-Korea elf punten voor op Webber, terwijl Lewis Hamilton en Vettel verder weg staan. Toch weigert de grote baas van Scuderia Ferrari, Stefano Domenicali, nu al te juichen. "De opdracht die het team meekrijgt: koel en geconcentreerd blijven en ons niet laten meeslepen door een fantastisch slot van het seizoen", was de duidelijke taal.

"We moeten volledige concentratie opbrengen en ons optimaal voorbereiden op de volgende race. Alleen op deze wijze kunnen we kampioen worden, want onze concurrenten zijn sterk. En dat weten we ook. We kunnen ons geen enkele tegenslag veroorloven."

Domenicali rekent in Brazilië op een uitstekende voorbereiding en dito bolide. De Italiaan denkt namelijk dat er aan de mentaliteit binnen het team niet veel veranderd hoeft te worden. "Dat hebben we de laatste races aangetoond: tussen de oren zit het bij ons goed."

"We moeten met beide benen op de grond blijven staan en mogen niet verslappen. Het is nog steeds mogelijk veel punten te scoren en we zijn er nog lang niet," besloot de Italiaan. "We zien aan Red Bull hoe snel een situatie kan veranderen. We blijven in ieder geval vechten tot het einde."