Zwarte donderdag voor Vacansoleil

Voor de Nederlandse  wielerploeg Vacansoleil zal donderdag 30 september de geschiedenis ingaan als een dramatische dag. Beide nieuwe aankopen, Ricardo Riccò en Ezequil Mosquera, raakten vandaag in opspraak.

Van Mosquera werd vandaag bekend dat hij onlangs positief testte bij een dopingcontrole. "Ik probeer contact te leggen met zowel de UCI als met de manager van Mosquera", aldus manager Daan Luijkx. "De UCI komt later vandaag bij elkaar in een commissie. Daarna krijg ik van hen een officieel standpunt. De manager van Mosquera zit nu bij de WK in Australië en reageert niet op mijn pogingen contact te leggen"

Ook Riccò, die net is teruggekeerd van een schorsing, raakte vandaag in opspraak. Bij een huiszoeking zouden verdachte spullen zijn aangetroffen. Luijkx zegt hierover dat hij nog niks officieel gehoord heeft, maar dat het niet zou gaan over nieuwe huiszoekingen, maar over twee weken geleden.

"Ik vind het in ieder geval zeer typisch dat het nieuws over Mosquera en het verhaal over Riccò binnen een uur van elkaar bekend worden. Het is niet fijn dat twee door ons aangetrokken renners zo in het nieuws komen", meldt Luijkx.