Ook Mosquera betrapt op doping

Na Alberto Contador is er vandaag wederom een grote naam in het wielrennen in verband gebracht met doping. Ezequiel Mosquera, de nieuwe aanwinst van Vacansoleil, is tijdens de Ronde van Spanje betrapt. Dat meldt de Spaanse radiozender Cadena Ser.

Naast Mosquera heeft ook nog een tweede renner van Xacobeo-Galicia, die ploeg waar Mosquera nu nog voor rijdt,  positief getest op doping. Mosquera werd vorige maand nog tweede in het eindklassement van de Vuelta achter de Italiaan Nibali.

Update 15:15 uur:

Mosquera testte op 16 september na de achttiende etappe van de Vuelta positief op HES. Ook Mosquera's ploeggenoot David Garcia da Pena had dat middel in zijn urine.

Het bij de twee Spanjaarden gevonden middel HES, of Hydroxyethyl starch, wordt als geneesmiddel gebruikt om een shock te voorkomen bij ernstig bloedverlies. Voor duursporters kan het anabole steroïden of bloeddoping maskeren.

De twee renners zijn vandaag door de UCI op de hoogte gesteld en hebben het recht om een contra-analyse aan te vragen. Is ook die positief, dan hangt hen een schorsing boven het hoofd.