Gesink: "Weet wat me te wachten staat"

Robert Gesink is Nederlands hoop in bange dagen in de aankomende Tour de France. De Varssenvelder heeft de druk op zichzelf verhoogd door het winnen van de Koninginnerit in de Ronde van Zwitserland, maar toch denkt Gesink hiermee om te kunnen gaan en zeker ook met de hectiek die rond een Tour-start komt kijken.

"Ik weet na vorig jaar wat me te wachten staat," vertelde Gesink tegen De Telegraaf. "Dat de eerste dagen ellendig zijn omdat je alleen maar aan het wachten bent en allerlei verplichtingen hebt. Het hoort erbij, ik heb het in Monaco meegemaakt en kan me er op instellen."

Gesink zal na een succesvolle Ronde van Zwitserland zijn doelen niet bijstellen. "Misschien had ik dat wel gedaan als ik uiteindelijk die koers gewonnen had. Nu ben ik in die tijdrit toch weer even met de beentjes op de vloer beland. Misschien is dat wel goed."

"Het duurt nog even voordat we in de bergen zijn. Het hangt ervan af hoe je je voelt op die momenten. Ik zie mezelf in de eerste plaats als een klassementsrenner, meer dan iemand die één dag kan knallen. Ik zou er enorm van balen als ik in die eerste week een goed klassement verspeel."