Sony denkt niet aan nieuwe PSP met 3D

Sony heeft op dit moment geen plannen voor een nieuwe draagbare spelcomputer, en is bovendien niet van plan om 3D-gamen naar een draagbaar platform te brengen. Dit heeft Scott Rohde, de vice-president van Sony Worldwide Studios, gezegd in een interview met IndustryGamers. Ondertussen gaat het niet zo goed met de verkoop van de draagbare spelcomputers van Sony, de PSP-3000 en de PSPgo.

Tijdens de E3 maakte Sony bekend dat er een nieuwe marktingcampagne wordt opgezet om de PSP onder de aandacht te krijgen. Geruchten over een opvolger van de PSP, de PSP2, worden door Sony genegeerd. "Dat is niet iets dat wij nu aankondigen. Zo simpel is het. Meer kan ik je niet vertellen", aldus Rohde.

Eerder zei Kaz Hirai, de voorzitter van Sony Computer Entertainment of America, al dat 3D-gamen op een draagbaar apparaat niet nauwkeurig genoeg en te gelimiteerd is. Momenteel is Sony met de Playstation 3 heel erg bezig met de opkomst van 3D-televisies. Zo is het momenteel al mogelijk om 3D te gamen op de Playstation 3, mits de consument in het bezit is van een 3D-televisie en een speciale bril.

Sony denkt niet aan nieuwe PSP met 3D