Bielsa: "We hadden eerder moeten beslissen"

Chili won eerder vandaag met 1-0 van Zwitserland. De bondscoach van de Chilenen, Marcelo Bielsa, zag zijn spelers regelmatig de aanval zoeken en was tevens een gelukkig man.

"Dit is een verdiende overwinning", analyseerde Bielsa na afloop. "We zijn vrijwel de hele tijd in balbezit geweest. Helaas hebben we maar één keer het vijandelijke doel gevonden."

Chili speelde een groot deel van de wedstrijd overigens met een man meer, aangezien Valon Behrami in de eerste helft met een rode kaart mocht vertrekken. "Als je op dit niveau met elf tegen tien speelt, moet je het al veel eerder beslissen. In de slotfase had het zomaar nog gelijk kunnen worden."

Ottmar Hitzfeld was logischerwijs minder tevreden. "Het is natuurlijk zuur en jammer dat we dit duel hebben verloren, ondanks de vechtlust die we hebben getoond", aldus de bondscoach van de Zwiters, die overigens aan de rode kaart van Behrami twijfelde. "Daar kan je over discussiëren. Het was met tien man in elk geval wel een stuk moeilijker om de kopsterke Chilenen te verdedigen."