The Old Republic duurste game EA ooit

De productie van de massively multiplayer online game (MMO) Star Wars: The Old Republic is het duurste project ooit van ontwikkelaar Electronic Arts. Dit zei financieel directeur Eric Brown tijdens een conferentie van marktanalist en investeringsbureau Capital Markets, schreef website Gamasutra woensdag.

Volgens Brown heeft de Star Wars-licentie een enorm bereik. Iedereen heeft de films wel gezien of kent op z'n minst de titel Star Wars. Vanuit deze herkenbaarheid wil men een geloofwaardig universum neerzetten, en dat kost flink wat geld en tijd.

Brown trekt graag een vergelijking met bestaande fantasy online games, het meest populaire genre binnen de MMO's. "In plaats van zwaarden hebben wij lightsabers, en in plaats van ridders gebruiken wij Jedi", zegt Brown.

Alle ogen binnen EA zijn gericht op Star Wars: The Old Republic als het gaat om het MMO-genre. Eén van de invloedrijkste studio's binnen het EA-imperium werkt aan deze game, en men is bereid deze studio alle tijd te gunnen om een volwaardig product af te leveren.

Het is niet bekend wanneer Star Wars: The Old Republic uit komt, hoewel Brown al heeft aangegeven dat de game zeker niet voor maart verschijnt.

'The Old Republic' duurste game EA ooit
The Old Republic duurste game EA ooit (Foto: Novum)