Christina Aguilera cancelt zomertournee

Christina Aguilera heeft haar zomertoer afgezegd. "Ze vindt dat ze meer tijd nodig heeft om te repeteren. Dat is niet mogelijk, omdat er minder dan een maand tijd zit tussen het uitkomen van het album en de toerdata", vertelt haar woordvoerder aan de Britse persdienst Reuters.

De tournee door Noord-Amerika zou in juli en augustus plaatsvinden. Er stonden 21 concerten gepland. Celebrityblogger Perez Hilton schrijft op zijn website dat de concerten verschoven worden naar volgend jaar. Hij beweert dat de reden voor het uitstel van de optredens een slechte kaartverkoop is.

De 29-jarige zangeres was eind vorig jaar en begin dit jaar onder meer druk met de opnames voor de film 'Burlesque'. Op 8 juni komt haar nieuwe album 'Bionic' uit in de Verenigde Staten. De eerste single, 'Not Myself Tonight', was in maart voor het eerst te horen via de website van Aguilera.

De Amerikaanse brak door met haar debuutalbum 'Christina Aguilera'. De singles 'Genie in a Bottle' en 'What a Girl Wants' gooiden hoge ogen in de Nederlandse hitlijsten. De zangeres werd in haar carrière achttien maal genomineerd voor een Grammy Award, ze mocht de muziekprijs vijf keer mee naar huis nemen. Ze won onder andere in de categorie Beste Nieuwe Artiest.

Christina Aguilera cancelt zomertournee
Christina Aguilera cancelt zomertournee (Foto: Novum)