'Volgende PSP alleen digitaal'

De volgende versie van de PSP zou weleens enkel digitale distributie kunnen ondersteunen. Dit zegt Michael Ephraim van Sony Computer Entertainment Australia in een interview met de website Gamespot.

"De PSPgo was het eerste apparaat in zijn soort waarvoor geen fysieke media in de winkel lagen. Ik denk dat de PSPgo de weg heeft vrijgemaakt voor toekomstige versies van de handheld"
, zegt Ephraim.

De PSPgo is niet bepaald een groot succes te noemen. Zo zijn er in Australië slechts 25 duizend exemplaren verkocht sinds de release in oktober 2009. Software voor de PSPgo kan tegen betaling gedownload worden in de online Playstation-winkel.

In de afgelopen weken laaien er steeds meer geruchten op over een vermoedelijke opvolger van de PSPgo. De nieuwe PSP zou in 2011 moeten verschijnen en ondersteunt enkel digitale distributie. Britse ontwikkelaars zouden het apparaat al in handen hebben gehad en men stelt dat het apparaat half zo krachtig als de Playstation 3.

Sony Computer Entertainment heeft zelf nog niets bekendgemaakt over een vermoedelijke opvolger van de PSP. Het vermoeden bestaat dat Sony de 'PSP 2' tijdens de E3 zal onthullen, maar ook een latere onthulling in augustus tijdens Gamescom in Keulen behoort tot de mogelijkheden.

'Volgende PSP alleen digitaal'
'Volgende PSP alleen digitaal' (Foto: Novum)