[WTCC] Uitslagen Marrakech

Vandaag zijn beide races van het WTCC-seizoen verreden in de straten van Marrakech. Het weekend was voor Tom Coronel redelijk succesvol. Ook voor BMW was het een succesvol weekend. Waar de eerste race enigzins saai was, bracht de tweede race veel chaos teweeg.

Uitslag race 1:

Gabriele Tarquini wist de eerste race te winnen in de straten. Hij bleef Rob Huff en Tiago Monteiro voor, die respectievelijk tweede en derde eindigden. Tarquini leidde de race vanaf de start, nadat men drie formatierondes nodig had om de juiste posities in te nemen, om vervolgens achter de safety car over de finish te komen. Fredy Barth, rookie in de klasse, had de beste start van allen en wist van de achtste plek op te klimmen naar de derde stek in de eerste ronde.

Barth wist deze positie knap vast te houden en kwam ook als vierde over de finish. De coureur leek zelfs op weg naar een tweede plaats toen hij met Rob Huff in gevecht was om de positie. Huff raakte in de strijd in een slip, maar kon met grote moeite zijn auto controlleren en zelfs zijn plaats te behouden. Tiago Monteiro was de spreekwoordelijke derde hond die met het been ervandoor ging en glipte in de malaise naar de tweede plaats.

Tom Coronel wist beslag te leggen op de vijfde plaats en reed daarmee een uitstekende race. Ook Alain Menu en Andy Priaulx waren hevig met elkaar aan het vechten om de achtste plaats en dus de pole-position in de tweede race. In de laatste chicane wist Priaulx Menu te verschalken om zo beslag te leggen op de achtste plaats.

 

Uitslag race 2:

De tweede race verliep erg chaotisch en werd gewonnen door Andy Priaulx die ook van pole-position was vertrokken. Chevrolet-coureur Yvan Muller en SEAT-rijder Tom Coronel legde beslag op plaats twee en drie. Gedurende de race in de straten van Marrakech was er twee keer een safety car nodig voor zware crashes. Bij de start kwam Norbert Michelisz niet van zijn plaats, terwijl Tiago Monteiro met Rob Huff vochten om een plaats winst. Huff spinde echter en knalde in de muur waardoor hij uit de race viel. Sergio Hernández en de twee Bamboo-engineer coureurs Harry Vaulkhard en Darryl O'Young konden het ongeluk van Huff niet ontwijken en kwam ook in de problemen. O'Young wist echter als enige nog de pits te bereiken en kon zijn weg uiteindelijk vervolgen. 

Toen de safety car in de zevende ronde eindelijk naar binnen ging duurde het niet lang voordat hij weer naar buiten kon komen. Fredy Barth passeerde Augusto Farfus voor de vijfde plaats en Alain Menu probeerde te volgen. Farfus was echter iets te ambitieus en probeerde zijn lijn te verdedigen. Hierbij raakte hij Farfus en beide auto's knalden hard de muur in. Farfus wist nog wel naar de pits te komen, maar de Chevrolet van Menu bleef achter op het circuit wat de safety car veroorzaakte.

Met nog één ronde te gaan mocht de safety car weer naar binnen. Priaulx moest hard vechten om zijn eerste plaats om zijn, en BMW's, eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. Fredy Barth wist uiteindelijk ook weer als beste rookie te finishen.