Squashsters zeker van halve finale op EK

De Nederlandse squashsters hebben zich bij het Europese Kampioenschap Squash voor landenteams geplaatst voor de halve finales. Zonder kopvrouw Vanessa Atkinson, die rust kreeg van bondscoaches Damon Leedale-Brown en Nicole Beumer, klopten de Oranjedames Zwitserland met 3-0. Gisteren hadden ze ook al Denemarken verslagen (2-1).

Margriet Huisman zette haar land op voorsprong in haar eerste wedstrijd voor het nationale team sinds 2007, toen ze zwaar geblesseerd raakte aan haar rechterbeen. De 25-jarige Almeerse was met 11-8, 14-12, 11-8 te sterk voor Agapi Kazamia. Haar teamgenote Annelize Naudé sloeg vervolgens het beslissende punt binnen voor Nederland. De voormalige Zuid-Afrikaanse moest weliswaar diep gaan om de Zwitserse kopvrouw Gaby Schmohl te verslaan, maar de 33-jarige squashster won wel: 9-11, 8-11, 11-3, 11-9, 11-2. De zege van Orla Noom op Jasmin Ballman (11-6, 11-9, 11-1) was vervolgens alleen nog maar van belang voor de statistieken.

De Nederlandse squashvrouwen moeten het morgen op de derde dag van de Europese titelstrijd opnemen tegen gastland Frankrijk. De winnaar van dit duel ontloopt vermoedelijk grootmacht Engeland in de halve finales. De Oranjemannen komen vanmiddag nog in actie tegen Duitsland. Bij winst zijn ook zij zeker van een plek bij de laatste vier.