Goed begin Nederlandse squashteams op EK

Nederland is het Europese Kampioenschap Squash voor landenteams goed begonnen. In het Franse Aix en Provence wonnen de Oranjedames op de openingsdag met 2-1 van Denemarken, terwijl de mannenploeg met 3-1 afrekende met Finland.

De vrouwenploeg van bondscoaches Nicole Beumer en Damon Leedale-Brown begon goed aan het duel met de als zesde geplaatste Denen, doordat Annelize Naudé in straight games te sterk was voor Sally Skaarenborg. Kopvrouw Vanessa Atkinson ging daarna echter onderuit tegen Line Hansen. De 34-jarige Atkinson kwam nog wel terug van een 0-2 achterstand in games, maar moest in de vijfde en beslissende game uiteindelijk toch capituleren voor de Deense kampioene. Door de verrassende nederlaag van de voormalig wereldkampioene kwam de druk op Orla Noom te liggen, maar dat deerde de Hoofddorpse niet. De Nederlandse nummer drie speelde goed en liet haar tegenstandster Cecilie Mayer alleen in de derde game dichtbij komen.

Eerder op de dag hadden de Oranjemannen hun eerste wedstrijd op de Europese titelstrijd ook in winst weten om te zetten. Tegen Finland slaagde alleen Piedro Schweertman er niet in om zijn partij tegen Matias Tuomi in winst om te zetten: 11-7, 5-11, 9-11, 7-11. Kopman Laurens Jan Anjema, Dylan Bennett en Sebastiaan Weenink zorgden er echter voor dat de nederlaag van hun ploeggenoot geen negatieve consequenties had. De 27-jarige Anjema won in vijf games (4-11, 11-4, 11-7, 8-11, 11-7) van Olli Tuominen, de Eindhovenaar Bennett was met 11-5, 11-9, 6-11, 12-10 te sterk voor Henrik Mustonen, terwijl Weenink korte metten maakte met Ahmed Hameed: 11-5, 11-7, 11-2.