Van Luijk derde op 200 meter in Jamaica

Patrick van Luijk is gisteren derde geworden tijdens de UTech Classic, een internationale atletiekwedstrijd op Jamaica. De winst ging naar zijn trainingsmaatje Asafa Powell.

De Jamaicaan, plaatselijk favoriet, won de 200 meter met een tijd van 21,27 seconden. Op de tweede plaats eindigde de Amerikaan Travis Padgett in 21,34. Van Luijk finishte als derde in een tijd van 21,69.

Mede door het slechte weer en de tegenwind van 1,0 meter per seconde in Kingston, liepen de atleten geen snelle tijden.

Van Luijk probeert in Jamaica, het land van herkomst van zijn vader, de aansluiting met de wereldtop te vinden. Om zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap in Barcelona, moet onze landgenoot een tijd van 20,85 lopen.