Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 15

Bekende voetballers als Elia, Sneijder en Van Persie zien we bijna dagelijks verschijnen in nieuwsberichten. Maar hoe vergaat het onze voetballende landgenoten bij de voor ons minder bekende clubs en competities? FOK!sport houdt jullie, door middel van een wekelijks verslag, op de hoogte over deze minder bekende Nederlandse voetballers.

Swansea City heeft in de strijd om promotie belangrijke punten laten liggen. In en tegen Bristol City, waar Evander Sno na 79 minuten inviel, werd er met 1-0 verloren. Dorus de Vries stond de hele wedstrijd in doel en Cedric van der Gun viel kort na de hervatting in. Swansea staat momenteel op de zesde plaats, terwijl Bristol opgeklommen is naar plaats negen. Sheffield Wednesday moet voor degradatie uit The Championship. De ploeg verloor met 0-1 bij Middlesbrough en staat nu onder de gevreesde streep. Bij Wednesday viel Etienne Esajas in, maar hij kon er niet voor zorgen dat Wednesday de stand nog om kon buigen.

In de Coca Cola League Two heeft Benjamin van den Broek gespeeld met zijn club Shrewsbury Town. Bij Crewe Alexandra werd het 0-3. Van den Broek kwam pas in de 80ste minuut in het veld, maar was wel verantwoordelijk voor de assist voor de derde treffer.

Brøndby IF heeft de lastige uitwedstrijd bij Odense BK knap met 0-1 gewonnen. Remco van der Schaaf deed de hele wedstrijd mee en pakte na ruim een uur spelen een gele kaart. De ploeg deed daardoor goede zaken in de strijd om Europees voetbal. Dankzij de winstpartij komt Brøndby IF op een zesde plaats. De achterstand op nummer drie Esbjerg fB, deze plaats geeft recht op het spelen van Europa League, bedraagt slechts twee punten.

Esbjerg wist zelf afgelopen weekend ook te winnen. Middenmoter FC Midtjylland werd met 2-1 verslagen. Aanvaller Tim Janssen begon aan de kant van Esbjerg in de basis en werd na ruim een uur spelen vervangen door de Deen Jesper Lange, die vijf minuten voor tijd het winnende doelpunt maakte.

De strijd om het Cypriotische kampioenschap wordt op dit moment beslist door middel van een zogenoemde Champions Group. Anorthosis Famagusta mocht op bezoek bij koploper Omonia Nicosia en speelde met 1-1 gelijk. Daardoor blijft de ploeg, waar Jeffrey Leiwakabessy afgelopen weekend de volle negentig minuten meespeelde, op vier punten achterstand tweede staan. APOEL Nicosia en Apollon Limassol zijn de andere twee ploegen uit deze kampioenspoule en mochten het ook tegen elkaar opnemen. APOEL Nicosia won met 2-1 en verkleinde daarmee de achterstand op Omonia Nicosia tot acht punten. Joost Broerse viel een kwartier voor tijd in bij APOEL.

AC Monza Brianza heeft afgelopen weekend een sterk resultaat neergezet. In eigen huis werd nummer vijf Lumezzane met 2-1 verslagen. Sander Westerveld begon opnieuw onder de lat bij Monza en Stefano Seedorf mocht kort voor tijd invallen. Chedric Seedorf startte op de bank en eindigde daar na negentig minuten ook. Monza deed door de overwinning opnieuw goede zaken in de strijd tegen degradatie. Met nog vier wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op de nacompetitie-plaatsen vier punten.

Red Bull Salzburg heeft wederom weten te winnen en behield daardoor de leiding in de Oostenrijkse competitie. Dit keer werd Austria Kärtnen met 2-0 opzij gezet. Oud-Twentespeler Simon Cziommer maakte de 1-0, waarna Somen Tchoyi de score verdubbelde. Barry Opdam kwam in de 64ste minuut in het veld. Hij loste Milan Dudic af in de verdediging. Met nog vijf speelrondes te gaan, heeft Red Bull Salzburg nog altijd een riante voorsprong van zes punten op Rapid Wien.

Rot Weiss Ahlen beleeft een barslecht seizoen. De laatste vijf wedstrijden gingen verloren en ook deze week verloor het team van Julien Jenner met 2-0 van Paderborn. Jenner mocht in de zestigste minuut het veld ruimen voor Bahatin Klose. Ahlen staat momenteel stijf onderaan met 7 punten achterstand op de nummer 17. Ook het Arminia Bielefeld van Michael Lamey wist niet te winnen. Zij gingen met 3-1 ten onder tegen 1860 München. Lamey speelde de gehele wedstrijd mee.

Germinal Beerschot heeft slechte zaken gedaan in België. In de strijd om de Play-Off 2 werd er met 3-0 verloren van Standard Luik. Sherjill MacDonald begon op de bank, maar kon na zijn invalbeurt niet verhinderen dat Standard nog twee doelpunten maakte. Germinal Beerschot heeft nu slechts drie punten uit evenveel wedstrijden en heeft een klein mirakel nodig om nog een rol van betekenis te kunnen spelen.