Ook Barendrecht zeker van Topklasse

Het was een heerlijke tweede Paasdag voor Barendrecht. De zaterdaghoofdklasser veroverde door de 0-3 overwinning bij RVVH niet alleen de koppositie in de Hoofdklasse A, het werd na afdelingsgenoot Capelle ook de tweede club die zeker is van deelname aan de Topklasse.

Michael van Dommelen, Jeroen van Wetten en Alexander van Dommelen maakten vanmiddag in Ridderkerk de doelpunten voor de ploeg van trainer Jack van den Berg, die bij ASWH alle denkbare amateurprijzen veroverde. De succestrainer heeft nu Barendrecht, dat 50 punten heeft uit 21 duels, naar de Topklasse gebracht. Met een doelsaldo van 56-16 is Barendrecht zowel de meest scorende als de minst gepasseerde ploeg.

De plaatsing voor de Topklasse werd, net als bij Capelle afgelopen zaterdag, niet echt groot gevierd. Beide teams hebben de komende weken namelijk een hoger doel: de titel. Capelle is nu tweede met 49 uit 20 en kan Barendrecht dus voorbij, maar weet dat het nog een restant van dertien minuten bij Rijnsburgse Boys moet spelen en daar de 2-0 achterstand vermoedelijk niet zal goed maken.