[NHL] Avalanche moeten vrezen voor playoffplaats

De Colorado Avalanche hebben met 2-5 van de Anaheim Ducks verloren en moeten nu vrezen voor hun playoffplaats. Van de laatste zeven wedstrijden werden er zes verloren, waardoor de Calgary Flames die op de negende plaats staan slechts twee punten achter staan. Wel hebben de Flames een wedstrijd meer gespeeld. De twee teams spelen vrijdagnacht nog tegen elkaar.

De Avalanche begonnen het seizoen sterk en draaiden lang mee in de top van de Western Conference. Met de playoffs in zicht is de jonge ploeg echter steeds minder gaan presteren. Coach Joe Sacco denkt niet dat de matige prestaties komen doordat de ploeg bang is om de playoffs te missen: "Ik denk niet dat het de zenuwen zijn. Het hele seizoen speelden we consequent met passie en veel energie, en dat ontbreekt er de laatste twee wedstrijden aan. Als we zorgen dat we dat weer oppakken zouden we het alsnog moeten halen. Er staat veel op het spel, maar we hebben alles nog in eigen hand. We spelen nog niet zoals we willen spelen, maar in zo'n lang seizoen loop je altijd tegen obstakels aan."

De Ducks-line met Jason Blake, Saku Koivu en Teemu Selanne maakte tezamen drie goals en gaven acht assists. Jason Blake maakte de meeste punten: een goal en vier assists. Selanne staat inmiddels op 601 goals, evenveel als de Finse topscorer aller tijden Jari Kurri. Beide Finnen staan hiermee op de zeventiende plaats in de complete lijst. Verder speelde Curtis McElhinney erg sterk; hij maakte 27 reddingen.

De Ducks stonden na de eerste periode met 2-0 voor. Verdediger Steve Eminger opende de score na een kwartier spelen met een hard afstandsschot dat via de handschoen van rookie Matt Duchene van richting veranderde. Vier seconden voor het einde van de periode maakte Koivu de 2-0. In de tweede periode kwamen de Avalanche op 2-1 door een powerplay-goal van Milan Hejduk. De Ducks sloegen echter laat in de tweede periode weer toe. Verdediger Scott Niedermayer maakte dertig seconden voor tijd de 3-1 nadat een schot van Koivu van de boarding terugstuiterde voor de voeten van de oude rot.

De Ducks liepen in de derde periode nog verder uit na goals van Teemu Selanne en Jason Blake. Darcy Tucker deed na dertien minuten spelen nog iets terug, maar het was veel te laat om de Ducks nog zenuwachtig te maken. De Ducks staan nog zeven punten achter op de Avalanche, dus het halen van de playoffs lijkt ondanks deze overwinning uitgesloten.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Colorado Avalanche Anaheim Ducks 2-5
Buffalo Sabres Florida Panthers 6-2
Montreal Canadiens Carolina Hurricanes 1-2
Pittsburgh Penguins Tampa Bay Lightning 0-2
Minnesota Wild Chicago Blackhawks 0-4
Dallas Stars San Jose Sharks 5-1
Calgary Flames Phoenix Coyotes 2-1