[NHL] Opleving Blue Jackets komt te laat voor playoffs

De Columbus Blue Jackets, die vorig jaar de playoffs nog haalden voor het eerst in de clubhistorie, hebben pas sinds kort de winning mood weer te pakken. Dit jaar komt hij echter veel te laat, aangezien ze met nog 6 wedstrijden te gaan een achterstand van 14 punten hebben op de nummer 8. Aangezien er slechts twee punten per wedstrijd te verdienen zijn valt deze niet meer te achterhalen. Wel werd er gewonnen van de Chicago Blackhawks met 4-2, waarmee de Blue Jackets 14 punten uit de laatste 10 wedstrijden haalden.

Man van de wedstrijd was uitgerekend Steve Mason. De jonge goalie was vorig seizoen rookie of the year en had een belangrijk aandeel in het behalen van de playoffs. Dit seizoen viel hij echter ver terug met een reddingspercentage onder de 90, iets dat ongetwijfeld bijgedragen heeft aan het missen van de playoffs.

De Blue Jackets kwamen in de eerste periode nog wel op achterstand. Dave Bolland kreeg het doelpunt op zijn naam, maar Blue Jackets-aanvaller Antoine Vermette gaf per ongeluk het laatste zetje toen hij de puck weg wilde tikken voor het doel na een redding van Mason op een schot van verdediger Brent Seabrook. Krap anderhalve minuut later stond het echter alweer gelijk via Andrew Murray. Deze kon een afgeslagen puck eenvoudig binnentikken.

In de tweede periode werden de Blackhawks sterker, maar wisten de Blue Jackets tweemaal te scoren. De snelle aanvaller Jakub Voracek wist een rebound van een schot van Derick Brassard binnen te schieten en verdediger Mike Commodore scoorde van afstand terwijl van Blackhawks-goalie Antti Niemi het zicht ontnomen werd door een Blue Jackets-aanvaller.

De Blackhawks kwamen in de derde periode met nog drie minuten te gaan nog op 3-2 en startten nog een slotoffensief. Voracek wist echter de 4-2 in het lege net te werken nadat goalie Niemi zijn doel had verlaten voor een extra aanvaller op het ijs. Het was de zevende nederlaag in tien wedstrijden voor de Blackhawks, maar de divisiewinst komt voorlopig niet in gevaar.