Uitslagen Champions League (31/03/2010)

Vanavond werden de andere twee kwartfinales van de Champions League afgewerkt. FC Barcelona reisde af naar Londen om het daar op te nemen tegen Arsenal. Inter Milan trof in eigen huis de verrassing in de kwartfinales, CSKA Moskou. Hieronder de verslagen en karakteristieken.

Arsenal FC - FC Barcelona

Vanaf het beginsignaal zocht Barcelona direct het vijandelijke doel. Het was vooral aan Arsenal-keeper Manuel Almunia te danken dat de gasten in de beginminuten niet direct een voorsprong pakten. De Spaanse goalie redde knap op inzetten van Sergio Busquets en Lionel Messi, terwijl een inzet van Zlatan Ibrahimovic in het zijnet belandde. Barcelona bleef in de beginfase met uitstekend positiespel druk uitoefenen op Arsenal en de ploeg van trainer Wenger had hier zichtbaar moeite mee. Dit leidde na een klein kwartier opnieuw in een reeks kansen voor de Catalaanse ploeg, maar Ibrahimovic, Xavi en Messi wisten allen de uitblinkende Almunia niet te passeren. Ook een vrije kopkans van verdediger Gerard Piqué werd door de doelman van The Gunners gepareerd.

Barcelona bleef de gehele eerste helft het initiatief behouden, al kwam Arsenal er in het slot van de eerste helft een aantal keren gevaarlijk uit. Een poging van Samir Nasri ging echter voorlangs het doel van keeper Victor Valdés en twee voorzetten van de Fransman werden ternauwernood door Carles Puyol voor de voeten van Nicklas Bendtner weggewerkt. In de slotfase van de eerste helft hield Barcelona de druk op Arsenal, maar tot scoren kwam de ploeg van trainer Joseba Guardiola nog niet. Arsenal moest voor rust noodgedwongen al tweemaal wisselen. Zowel Andrei Arshavin als William Gallas moesten geblesseerd het veld verlaten. Na rust deed Barcelona meteen wat het in de eerste helft een aantal keren naliet, namelijk de openingstreffer scoren. Piqué bediende op prachtige wijze Ibrahimovic, die op zijn beurt de bal met een boog over Almunia in het doel schoot. De Catalaanse ploeg bleef vervolgens de lijn doorzetten uit de eerste helft en behield sterk het initiatief van de wedstrijd door middel van schitterend positiespel.

Toch hadden The Gunners kort na de treffer van Ibrahimovic weer op gelijke hoogte kunnen staan, maar de vrije kopkans van Bendtner eindigen op de vuisten van Valdés. Barcelona liet zich niet van de wijs brengen, getuige het tweede doelpunt van Ibrahimovic. Ditmaal bediende Xavi de Zweedse spits op prachtige wijze en de oud-Ajacied schoot de bal hard achter de kansloze Almunia in het dak van het doel. Arsenal-trainer Wenger nam, met nog ruim twintig minuten spelen, de nodige risico door aanvaller Walcott binnen de lijnen te brengen voor verdediger Sagna. Dit bleek een gouden wissel, want Walcott was korte tijd later meteen trefzeker. Hij klopte zijn directe tegenstander Maxwell op snelheid en schoof de bal onder Valdés door in het vijandelijke doel.

Twintig minuten voor tijd gunde trainer Guardiola zijn speler Thierry Henry een invalbeurt, die met veel applaus door het thuispubliek werd ontvangen, tegen de club waar hij vele successen mee boekte. Arsenal zocht in de slotfase naar de gelijkmaker en met succes. Kort voor tijd kreeg de ploeg een penalty, nadat Puyol zijn tegenstander Fábregas onderuit werkte in het strafschopgebied. Puyol kreeg rood en Fábregas, die dankzij een gele kaart de return niet zal meemaken, bracht zijn ploeg vanaf elf meter terug op gelijke hoogte. De Spanjaard blesseerde zich hiermee, maar bleef geblesseerd binnen de lijnen staan, aangezien er geen wisselmogelijkheden meer waren voor Wenger. Beide ploegen wisten in de slotfase niet meer te scoren en daardoor zal Arsenal, ondanks het gelijke spel, vol aan de bak mogen tegen Barcelona, dat behalve Puyol ook Piqué dankzij zijn gele kaart zal moeten missen in de return.

Arsenal

2 - 2

FC Barcelona

69' Walcott
 85' Fábregas(pen)
   46' Ibrahimovic
 59' Ibrahimovic

Gele kaart: Arshavin, Fábregas, Eboué, Song, Diaby, (Arsenal), Piqué, (FC Barcelona)

Internazionale - CSKA Moskou

Internazionale en CSKA Moskou maakten er in de eerste helft geen spektakelstuk van. Iedereen die vooraf de gedachte had dat Inter de klus snel zal klaren tegen de Russische ploeg, kwamen vooral de eerste helft bedrogen uit. De ploeg van trainer José Mourinho viel wel aan, maar dit verliep in een te langzaam tempo om het CSKA Moskou erg lastig te maken. De grootste kans in de eerste helft kwam op naam van Wesley Sneijder. Onze landgenoot kwam alleen voor keeper Akinfeev, maar raakte uit balans.

In de tweede helft schroefde Inter het tempo op en dit leidde tot verschillende kansen voor de thuisploeg, maar telkens stond de sterkkeepende Akinfeev in de weg. De Russische doelman had na een uur spelen echter geen antwoord op de harde inzet van Diego Milito. De Argentijnse spits rondde een voorzet van Sneijder bekwaam af en zette daarmee zijn ploeg op de verdiende 1-0 voorsprong. CSKA Moskou, met oud-VVV'er Keisuke Honda in de basis, kon daar weinig tegenover stellen en mocht van geluk spreken dat na negentig minuten spelen de 1-0 stand nog altijd op het bord stond. Cambiasso, Sneijder en Pandev verzuimden om de uitslag te vergroten en hielden daardoor nog alle kansen open in de return, volgende week in Moskou.