LED-lichtjes in korfbalpalen als experiment

De korfbalbond zak tijdens de aankomende TIME for Korfbal Challenge verschillende experimenten uitvoeren. Eén daarvan is LED-lichtjes in de korfbalpalen.

De lichtjes dienen als toevoeging op de schotklok en verspringen van groen, naar oranje, naar rood om de resterende tijd aan te geven. Een ander experiment zijn de technische time-outs, na vijftien minuten in de eerste en vijftien in de tweede helft.

Ook is het aantal keren dat er gewisseld mag worden uitgebreid van vier naar twaalf keer. waarbij gewisselde spelers ook weer terug mogen keren. Dat geldt dan wel weer als een wissel.

De experimenten dienen ervoor om de sport aantrekkelijker te maken. In de afgelopen jaren zijn al diverse experimenten vast ingevoerd, waaronder het vervangen van de rieten korf door één van kunststof en het invoeren van de schotklok.

TIME for Korfbal Challenge vindt plaats van 27 tot en met 30 december in het Topsportcentrum Rotterdam. De deelnemers zijn de nationale teams van België, Taiwan, zaalkampioen DOS'46, veldkampioen Koog Zaandijk, Fortuna en de Tulips, een selectie van Nederlandse talenten.