Lotus wil ervaren rijders aantrekken

Het nieuwe Formule 1-team Lotus hoopt eind deze maand haar rijdersduo voor 2010 bekend te maken. Het Maleisische team wil volgens technisch-directeur Mike Gascoyne twee ervaren coureurs vastleggen.

"We zoeken naar coureurs met ervaring. We zoeken niet naar rijders die betalen of nieuwe coureurs," zei Gascoyne tegen Autosport. "Ik denk dat het voor iedereen duidelijk is dat we van de nieuwe teams nu er het beste voor staan. We worden serieus genomen en er wordt veel interesse in ons getoond, maar we willen twee ervaren rijders."

Eén van de coureurs die bij het team genoemd wordt is Jarno Trulli, maar ook Jacques Villeneuve en Christian Klien maken een kans bij de Maleisische renstal. "We hopen het eind november bekend te maken. We willen niet achterover leunen maar proactief zijn. Daarom willen we dingen snel geregeld hebben," zei Gascoyne die zei dat het team niet meer als doel heeft de beste van de nieuwe teams te zijn maar zich al wil proberen tussen de laatsten van de gevestigde teams te rijden.