Rossi wil langer in MotoGP actief blijven

Valentino Rossi heeft aangegeven dat hij na volgend jaar mogelijk in de MotoGP blijft in plaats van over te stappen naar vier wielen. De Italiaan pakte afgelopen weekend in Maleisië zijn negende wereldtitel in de motorsport.

Rossi heeft nog een contract bij Yamaha tot eind 2010 en werd in de periode daarna gelinkt aan de rallysport. Zoals het nu staat wil de Italiaan de motorsport niet verlaten. "Ik denk het niet," zei hij tegen LaStampa. "Als ik op mijn 31e stop, wat moet ik dan gaan doen? Grasmaaien? Dan moet ik aan het werk. Ik denk zeker dat ik tot mijn 33e of 34e nog door kan."

Rossi staat momenteel op 103 overwinningen op twee wielen en hij hoopt op een dag het record van zijn vermaarde landgenoot Giacomo Agostini te kunnen breken. "Ik heb nu meer dan honderd overwinningen en hopelijk kan ik dichterbij zijn aantal van 122 komen," melde de Italiaan tegen Gazetta dello Sport. "Het hangt er vanaf wat ik in 2011 ga doen. Als ik nu zou beslissen dan zou ik gelijk voor nog twee jaar tekenen."