Uitslag Fenerbahçe - FC Twente

Vanavond om 21:05 uur begon de wedstrijd Fenerbahçe - FC Twente. Hieronder vind je de uitslag en de karakteristieken.

In de Turkse hel hield Twente in de openingsfase van de wedstrijd het hoofd knap koel. Er ontstond wel wat gevaar voor het doel van de Tukkers, die erg geconcentreerd moesten zijn om geen kansen weg te geven. Colin Kazim-Richards kreeg wel de mogelijkheid om Fener op 1-0 te zetten. De aanvaller schoot uit de draai hard op doel, maar Sander Boschker redde.

Twente oogde niet helemaal nauwkeurig in de achterhoede en vooral Cheikh Tioté had moeite om verzorgde passes te versturen. Derhalve besloot Twente-trainer McClaren ook om de betreffende speler nog voor rust te vervangen door Theo Janssen. Twente kwam er bij vlagen aardig uit, maar doelpunten bleken een erg schaars goed (0-0).

Via de buitenspelers werd de uitploeg na rust beter en beter. Dit ondanks het feit dat Alex over had gekopt namens Fenerbahçe. Miroslav Stoch oogde erg gevaarlijk. Het rendement ontbrak echter bij de Slowaak. Datzelfde gold voor Bryan Ruiz, die de 0-1 op het scorebord had kunnen zetten. De aankoop faalde oog in oog met de keeper.

Waar het doelpunt aan de ene kant niet viel, scoorde Fener aan de andere kant via Mehmet Topuz wel. De invaller schoot een vrije trap keihard op het hok van Boschker, die de bal langs hem hoorde suizen: 1-0. Blaise N’Kufo zorgde binnen vier minuten na de 1-0 voor de gelijkmaker, door Volkan Demirel te verschalken.

In de slotfase ging Twente onder aanvoering van N'Kufo erop en erover, want de bonkige spits scoorde zelfs de 1-2. De aanvaller kreeg de bal gelukkig voor de voeten en dacht niet na: 1-2. De bezoekers moesten overleven en deden dat met behulp van Ronnie Stam, die in extremis nog een bal van de lijn haalde.

Karakteristieken

Fenerbahçe - FC Twente 1-2
71’ Mehmet Topuz 1-0
75’ N'Kufo (assist: Janssen) 1-1
80’ N'Kufo 1-2

Toeschouwers: 40.000
Scheidsrechter: Circhetta (Zwitserland)
Stadion: Şükrü Saracoğlu Stadium (Istanbul, Turkije)
Gele kaart: André Santos (Fenerbahçe), Tioté, Kuiper (FC Twente)

Opstellingen

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bilica, Lugano, Roberto Carlos (Mehmet Topuz/64), Emre Belözoglu, Cristian, Kazim-Kazim (Deivid/81), Alex, Güiza (Semih Sentürk/81), André Santos

FC Twente: Boschker, Stam, Douglas, Wisgerhof, Kuiper, Brama, Perez (Akram/90),Tioté (Janssen/41), Ruiz, N'Kufo, Stoch (Vujicevic/70)

Submitter:  Bron: FOK!sport / Goal.com