Nummerdor/Schuil op EK naar kwartfinales

Reinder Nummerdor en Richard Schuil zijn op het EK beachvolleybal in het Russische Sochi doorgedrongen tot de kwartfinales. De twee Nederlandse damesteams kenden wisselend succes.

Het tweede groepsduel in Groep L werd vandaag gewonnen van de Fransen Fabien Dugrip en Yannick Salvetti. Het werd 21-14 en 21-15. Gisteren wist het Nederlandse duo ook al te winnen van Kristjan Kais en Rivo Vesik uit Estland met 21-14 en 21-18.

In de laatste poulewedstrijd vanavond komen Schuil en Nummerdor uit tegen de Zwiters Patrick Heuscher en Sascha Heyer, die eveneens Dugrip en Salvetti wisten te verslaan. Heuscher en Heyer zijn ook al zeker van de kwartfinales.

Bij de dames verloren de als tiende geplaatste Sanne Keizer en Marleen van Iersel gisteren hun eerste poulwedstrijd tegen de Duitse dames Sara Goller en Laura Ludwig met 21-13 en 21-14. Tegen Elsa Baquerizo en Liliana Fernández Steiner was het Nederlandse koppel fortuinlijker en de winst ging met 21-11, 19-21 en 15-13 naar Van Iersel en Keizer. De laatste poulewedstrijd voor hen is vanavond tegen de Noorsen Nila Håkedal en Ingrid Tørlen.

Het andere Nederlandse damesduo Merel Mooren en Marloes Wesselink heeft beide partijen op het EK beachvolley verloren. Tegen de als vijfde geplaatste Russinnen Maria Bratkova en Evgenia Oekolova werd het nog wel een driesetter, maar met 19-21, 21-18 en 15-11 moesten Mooren en Wesselink toch hun meerdere erkennen in de Russische dames. Ook de tweede wedstrijd van de Nederlandse meiden (als dertiende geplaatst) werd verloren tegen Daniela Gioria en Giulia Momoli uit Italië met 21-14 en 21-16. '

De laatste poulewedstrijd voor Mooren en Wesselink tegen de Oostenrijkse zusjes Doris en Stefanie Schwaiger heeft het Nederlandse duo afgezegd vanwege een blessure. Ze waren toch al kansloos voor de kwartfinales.