[WK judo] Verkerk naar finale

De Nederlandse Marhinde Verkerk is er in geslaagd de finale te bereiken van het WK judo in Rotterdam. De Nederlandse moest het in de klasse tot 78 kilogram opnemen tegen de Spaanse Esther San Miguel.

Het duel begon fel; Verkerk probeerde verschillende malen haar Spaanse opponente te vegen maar dit leidde niet tot het gewenste resultaat. Na een mislukte schouderworp van de Spaanse probeerde Verkerk haar tegenstandster te verwurgen maar ze belandden beiden buiten de mat waarna de aanval werd teruggefloten.

Verkerk bleef aanvallend met veel acties waardoor zij geen bestraffing van de scheidsrechter kon krijgen. De Spaanse kreeg dit wel maar deze werd door de jurytafel ongedaan gemaakt. Even later werd ze alsnog bestraft vanwege passiviteit. Verkerk bleef actief met een aantal schouderworpen. Uiteindelijk leidde geen enkele aanval tot een punt van de Nederlandse waardoor ze waren aangewezen op de golden score.

In de golden score was de Nederlandse judoka opnieuw lekker actief. De Spaanse zette een hoop aanvallen in zonder techniek waarna de scheidsrechter uiteindelijk een waarschuwing uitdeelde aan de Spaanse. San Miguel werd nogmaals bestraft door de scheidsrechter wat leidde tot een yuko en een finaleplaats voor de Nederlandse.

Submitter:  Bron: FOK!sport