Kristensen: "Sportcars zijn de toekomst"

Achtvoudig 24 uur van Le Mans-winnaar Tom Kristensen denkt dat de sportcars de toekomst hebben. De Deen stopt na dit seizoen met het racen in de DTM en gaat zich helemaal toeleggen op de sportcars.

"Ik denk dat sportcars de toekomst hebben", aldus de Deen tegenover Autosport. "We hebben veel autofabrikanten zien komen en iedereen kijkt momenteel uit naar Le Mans. Het is nu een goede tijd om in te stappen. Volgens mij is het dan ook niet toevallig dat Luca di Montezemolo de starter op Le Mans zal zijn dit jaar."

Het fabrieksteam van Kristensen, Audi, zal dit jaar maar twee races met haar R15 prototype meedoen. De 41-jarige coureur weet dan ook dat voor komend jaar er nog geen druk programma in het vooruitzicht ligt: "Het is duidelijk dat er geen zekerheid is om veel races te rijden, maar dat is iets waar ik me niet zo mee bezig houd. Er zijn genoeg plannen en ideeën, maar daar hoef ik niet aan mee te doen."

"Er is veel gezegd over mijn toekomst, maar het merendeel niet door mij. Maar ik begin ouder te worden en wanneer mensen vragen wanneer ik ga stoppen, wil ik dat niet horen. Ik heb nog genoeg plezier in racen, ook in de DTM. De jonge talentvolle coureurs motiveren mij om te presteren, maar ik wil mijzelf gaan toeleggen op de sportcars", besluit de coureur over zijn toekomstplannen.