Van Houwelingen: "Winst Menchov niet verrassend"

Denis Menchov pakte woensdag de eerste etappezege voor Rabobank in de Giro d'Italia van dit jaar. Ploegleider Adri van Houwelingen was uiteraard opgetogen, maar vindt desondanks de ritwinst niet verrassend te noemen.

"Wanneer Denis in goede doen is, kan hij veel. Zelfs Di Luca in een sprint bergop kloppen. Dat hebben we nu gezien. Het verrast mij niet", aldus de ploegleider van Rabobank. Door de ritwinst en de daarbij horende bonificatieseconden staat Menchov weer op een respectabele achterstand op leider Di Luca in het algemeen klassement.

Van Houwelingen vertelt: ""We hebben nu ook door de bonificatie in elk geval het verlies van maandag zo goed als goed gemaakt. Dit is heel goed voor het vertrouwen van Denis en van de ploeg. De overwinning natuurlijk, maar de wijze waarop die tot stand komt, geeft er nog meer power aan."

Ook Laurens Ten Dam reed een meer dan verdienstelijke etappe. Hij finishte ook in de eerste groep. ""Laurens heeft een fantastische etappe gereden. Hij was vanochtend al vol vertrouwen en voelde zich voor deze rit sterker dan gisteren. Dat is er helemaal uitgekomen. Hij rijdt met kopmannen mee omhoog. Dit kan wel eens een hele mooie ronde worden", besluit Van Houwelingen.