Uitslagen Jupiler League speelronde 13

Dit weekend werd in de Jupiler League de 13e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Paul Krabbe heeft bij zijn rentree in het betaalde voetbal bij FC Emmen niet voor een schokeffect kunnen zorgen. In eigen huis waren de Emmenaren niet opgewassen tegen AGOVV. Al vroeg in de wedstrijd zorgde Stroeve voor de 1-0, waarna Chadli de aansluitingstreffer maakte. Vlak voor rust schoot Wille de Apeldoorners op een 1-2 voorsprong. Na rust maakte Matavz nog gelijk, maar in de 81e minuut wist Chadli opnieuw te scoren en bepaalde daarmee de eindstand op 2-3.

Koning van het gelijkspel deze competitie is RKC Waalwijk. De Waalwijkers speelden in twaalf wedstrijden al zes keer gelijk, vandaag kwam daar het zevende gelijkspel bij. In en tegen Zwolle werd er met 1-1 gelijkgespeeld. Vlak na rust kwam RKC nog op een voorsprong door een penalty die benut werd door Berger, maar vijf minuten later stond door een goal van Huijmans de eindstand op het bord. Omdat RKC naast de gelijke spelen de rest van zijn wedstrijden won, staat de Brabantste club op de derde plaats, op zeven punten van koploper VVV-Venlo. Vorige week stond RKC nog tweede, maar die plek is ingenomen door Excelsior, dat thuis met 2-1 van TOP Oss won.

Ook FC Dordrecht steeg een plekje, van de achttiende naar de zeventiende plek. Het ging Fortuna Sittard voorbij door de Limburgers in een rechtstreeks duel met 3-0 te verslaan. Lange tijd stond het 1-0 door een goal van Meulens, maar in de slotfase zorgden Putter en Van Loenhout voor de 3-0.

VVV-Venlo BV Veendam 1-0

Zondag wordt nog het duel gespeeld tussen Telstar en Go Ahead Eagles. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.