Eltink naar Skil-Shimano


Theo Eltink heeft een contract voor een jaar getekend bij Skil-Shimano. De 26-jarige renner uit Westelbeers, maar woonachtig in het Belgische Lanaken, reed de afgelopen elf jaar voor Rabobank. Eerst in de opleidingsploegen en de laatste vier jaar in het ProTour team.

In zijn debuutjaar bij de professionals (2005) maakt Eltink indruk door als 29ste in de Ronde van Italië te eindigen. Een jaar later bevestigde hij zijn kwaliteiten als ronderenner door in de Ronde van Spanje beslag te leggen op de 24ste plaats in het eindklassement.

Eltink heeft inmiddels zes grote ronden - drie maal Giro en drie maal Vuelta - uitgereden en reed het afgelopen seizoen voor Rabobank in diezelfde etappekoersen vooral in dienst van de kopmannen Denis Menchov en Robert Gesink. Bij Skil-Shimano hoopt de klimmer in 2009 zelf te gaan scoren. “Skil-Shimano heeft een mooi programma waardoor ik me weer verder kan ontwikkelen als renner. Mijn doelstelling voor komend seizoen is wedstrijden winnen en ik wil me daarbij toespitsen op enkele mooie eendagswedstrijden en etappewedstrijden waarin geklommen moet worden.”

Submitter:  Bron: FOK!sport