[US] Djokovic stuurt Roddick naar huis

Novak Djokovic heeft de halve finales bereikt van de US Open. Zijn opponent Andy Roddick dacht na de derde set een comeback te maken in de wedstrijd, maar het was Djokovic die de partij naar zich toe trok; 6-2, 6-3, 3-6, 7-6(5).

In de eerste twee sets was Djokovic oppermachtig. Hij liet Roddick alle hoeken van de baan zien. In de derde set waren de rollen omgedraaid. De Amerikaan profiteerde optimaal van de zwakke servicegames bij zijn tegenstander. Daardoor ging de derde set ook naar Roddick.

In de vierde set was het opnieuw Roddick die de break pakte. Bij 5-4 mocht hij zelfs serveren voor de set, maar Djokovic wist een 30-0 achterstand in die game om te buigen. Daardoor werd het 5-5. Vervolgens wist Djokovic in de tiebreak aan het langste eind te trekken en plaatsing voor de halve finale was een feit. "Het was kantje boord", aldus een opgeluchte Djokovic.

In de halve finales treft Djokovic de Zwitser Roger Federer, een kopie van de finale van vorig jaar. Toen was het Federer die wist te winnen, maar de nummer twee van de wereld is dit jaar niet in goede doen.