Button: "Ook ik ga graag naar Spa"

Honda-rijder Jenson Button is, net als veel andere coureurs, lovend over het circuit van Spa-Francorchamps. De Brit hoopt op een wisselvallig weertje, waardoor de Honda beter tot zijn recht zal komen.

"Alle coureurs gaan graag naar Spa, ook ik. Het is een van de mooiste circuits waar we op rijden, met een prachtige groene omgeving. Voor een coureur heeft het circuit een geweldige lay-out, met allerlei geweldige bochten. Eau Rouge is een legendarische bocht en het gevoel als auto de grond raakte en je omhoog schiet is ongelooflijk. Het is een krankzinnige bocht op een droge baan en dat is nog erger in de regen."

Het is niet zo vreemd dat Button hoopt dat het gaat plenzen in Spa: "Het weer kan een grote stempel drukken op het weekend, wat goed is voor ons, omdat de auto het prima doet in de regen. Het kan op het ene deel van het circuit regenen, terwijl het ergens anders compleet droog is. Je moet dus snel kunnen reageren op de wisselende omstandigheden."

Punten kan de Britse coureur wel goed gebruiken: hij staat al sinds de GP van Spanje (27 april van dit jaar) op een schamele drie punten. Zijn team gaat voor een verbetering van de kwalificatieresultaten.