[DTM] Green wint, Albers valt uit

Op de Duitse Norisring was Jamie Green in de DTM de snelste. Een zwaar bevochten overwinning, waarbij hij iets sneller weg was bij de start dan degene op pole, Bruno Spengler. De rest van de wedstrijd bleef hij aan de leiding, in de slotfase nog flink onder druk gezet door Spengler, Mattias Ekström en Timo Scheider.

De laatste twee wisselden nog van positie in de laatste bocht. Nederlander Christijan Albers finishte niet, hij viel uit met technische problemen. Bruno Spengler wist de voorgaande edities op het korte stratencircuit te winnen en hij startte van poleposition. Maar hij kwam niet lekker weg en Green nam meteen de leiding over. Het hele veld kwam zonder problemen de eerste bocht door. Er werd wel verwacht dat het spannend zou worden, want de tijden zaten het hele weekend al dicht bij elkaar.

Tom Kristensen reed een slorige race, de Deen verremde zich regelmatig en hij botste vaak tegen zijn tegenstanders. Toch pakte hij het laatste punt. Vooraan was het saai totdat Scheider, Ekström en Spengler aansluiting vonden bij Green. Het stratencircuit bij Nuremberg is altijd zwaar voor de remmen, en de leider had er ook last van. Met name Spengler keek of er een gaatje te vinden was, maar Green hield de deur dicht.

Timo Scheider zette zijn teamgenoot nog flink onder druk en in de allerlaatste bocht wist hij Ekström toch te verschalken. De Zweed verloor de laatste podiumplaats doordat hij zich verremde en Scheider blijft met zijn derde plaats leider in het kampioenschap.

Christijan Albers wist nog bij de start een aantal plaatsen goed te maken, maar bij de tweede serie stops kwam de Nederlander binnen om niet meer de baan op te komen. Ralf Schumacher reed de race ook niet uit: hij lag op een mooie negende plek, maar hij spinde in de eerste bocht, einde oefening. Over twee weken is de DTM in Zandvoort.

Update 20.51 uur
Na afloop van de race is Gary Paffet gediskwalificeerd, omdat zijn wagen lichter was dan de voorgeschreven 1045 kg. De Brit werd met zijn Mercedes vijfde in de race en zou hiermee vier punten gehaald hebben.

Uitslag

Pos.RijderTeamTijd
1J. GreenH.W.A. GmbH1:01:27.700
2B. SpenglerH.W.A. GmbH+ 0.467
3T. ScheiderAudi Sport Team Abt2.191
4M. EkströmAudi Sport Team Abt2.536
5P. di RestaH.W.A. GmbH18.026
6B. SchneiderH.W.A. GmbH19.577
7T. KristensenAudi Sport Team Abt23.040
8M. LaudaPersson Motorsport32.168
9M. EngelMücke Motorsport33.578
10S. StoddartPersson Motorsport37.660
11M. WinkelhockAudi Sport Team Rosberg43.684
12O. JarvisAudi Sport Team Phoenix47.264
13M. RockenfellerAudi Sport Team Rosberg+ 1 ronde(n)
14A. PrematAudi Sport Team Phoenix+ 1 ronde(n)
15K. LeggeTeam Kolles T.M.E.+ 2 ronde(n)
DNFR. SchumacherMücke Motorsport+ 5 ronde(n)
DNFC. AlbersTeam Kolles T.M.E.+ 43 ronde(n)
DNFM. TomczykAudi Sport Team Abt+ 51 ronde(n)
DQG. PaffettPersson MotorsportPenalty