Triest afscheid voor Brückner

Tsjechië leek bij een 2-0 voorsprong op Turkije al zeker van de kwartfinale. Toch ging het nog dramatisch fout voor de Tsjechen, na een enorme blunder van Petr Cech kwamen de Turken op gelijke hoogte en maakten vlak voor tijd nog de winnende treffer.

Dit verlies betekent een dramatisch afscheid voor bondscoach Karel Brückner. Na vier jaar bondscoachschap stopt de Tsjech er mee. "De wedstrijd tegen Turkije was één grote ramp," aldus de 68-jarige oefenmeester. "Ik kan het niet anders omschrijven. In dat laatste kwartier ging werkelijk alles fout. Ik heb geen idee waar dat aan lag. Maar het lijkt me duidelijk dat we in die fase een stuk beter hadden moeten spelen. Dan zouden wij nu in de kwartfinale staan."

Brückner denkt dat het gemis van Rosicky een grote impact had op de uitschakeling. "We hebben simpelweg geen andere speler die net zo goed is als Rosicky. Na zijn wegvallen, hadden we op het middenveld meteen een probleem."

Na een slecht EK, kijkt Brückner toch nog wel terug op een mooie tijd. "Prachtige overwinningen en grote nederlagen horen allemaal bij het spel. De ene keer zit het mee en de andere keer zit het tegen. Ik heb in elk geval vier schitterende jaren gehad."