Alonso: "Eind juli beslis ik"

Al na één seizoen McLaren keerde Fernando Alonso terug naar Renault, waar hij twee keer wereldkampioen mee werd. Daar heeft hij een contract van één jaar met de optie om weer voor het Franse team te rijden in 2009.

De voorwaarden die Alonso heeft verbonden aan dat extra jaar, zijn een bepaald resultaat bij de Grand Prix van Silverstone, Groot-Brittanië. De Spaanse krant Diario zegt dat de coureur, die tegen die tijd 27 jaar wordt, uiterlijk 31 juli moet beslissen of hij blijft, of dat hij naar een ander team gaat.

Er zijn geruchten dat hij naar BMW Sauber gaat. Daarmee zijn ook de eventuele geruchten dat Alonso naar Ferrari zou gaan, van de baan. Teambaas van de Italiaanse renstal, Luca di Montezemolo, ziet een combinatie met Kimi Räikkönen zelfs als 'schadelijk'. Overigens heeft Alonso altijd ontkend dat hij aan volgend jaar dacht.

Het wordt afwachten wat de Spanjaard zal beslissen. Wel is duidelijk uit diverse eerdere berichten op FOK!sport dat hij niet blij is bij Renault en dat hij zelfs gevraagd heeft de ontwikkeling van de huidige wagen stop te zetten en te richten op 2009. Dat laatste doet vermoeden dat hij toch blijft.