McLaren vol vertrouwen naar Canada

Lewis Hamilton won in Monaco zijn tweede race van 2008. De zege had op geen beter moment kunnen komen, aldus McLaren-directeur Martin Whitmarsh.

Na de overwinning van zondag leidt Hamilton het kampioenschap weer. "Het was een belangrijke zege. We moesten laten zien dat we nog steeds meedoen om de titel, dus dit was een fantastisch resultaat. En de timing ervan was erg belangrijk. We leiden het kampioenschap bij de coureurs en dat is natuurlijk de titel die we willen winnen. We schrijven BMW-Sauber nog niet af, maar Ferrari zal blijven verbeteren en wij zullen dat ook blijven doen. Hopelijk doen wij ons werk uiteindelijk beter en winnen we het kampioenschap," aldus Whitmarsh.

"We gaan nu naar Canada, waar we het in het verleden goed hebben gedaan. Lewis won hier vorig jaar nog zijn eerste race en ik ben er zeker van dat hij dat dit jaar wil herhalen. Hij is ook erg in vorm. Zelfs na de teleurstelling van zaterdag, waarbij hij de pole miste, had hij nog het vertrouwen dat hij kon winnen, wat hij ook deed."