Mouris mist WB-baan in Denemarken

Jens Mouris neemt komend weekend niet deel aan de wereldbekerwedstrijden in het Deense Ballerup. Hij heeft teveel last van een achillespeesblessure.

In Denemarken zijn kostbare punten te verdienen in de strijd om olympische tickets. Door de afwezigheid van Mouris rijden Peter Schep en Wim Stroetinga de koppelkoers. De teamsprinters Theo Bos, Teun Mulder en Tim Veldt zijn bij winst vrijwel zeker van deelname aan de Spelen. Bos zal daarom de individuele sprintnummers laten schieten. In de ploegachtervolging kiest bondscoach Peter Pieters nu voor het viertal Schep, Levi Heimans, Jenning Huizinga en Niki Terpstra. Pim Ligthart rijdt de puntenkoers.

Bij de vrouwen is het vooral voor Yvonne Hijgenaar een belangrijk toernooi. De sprintster moet zich in beeld rijden om nog in aanmerking te komen voor olympische deelname. Collega-sprintster Willy Kanis hoeft zich minder zorgen te maken. Marianne Vos gaat zich vooral richten op de puntenkoers. Ellen van Dijk en Marlijn Binnendijk completeren de Nederlandse afvaardiging.