Uitslag Liverpool - Chelsea

Chelsea is er vanavond niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de Champions League. Uit bij Liverpool werd er eerst met 1-0 verloren, en mochten de Londenaren na strafschoppen naar huis.

Liverpool, met Dirk Kuijt en Boudewijn Zenden opnieuw in de basisopstelling, begon net als zijn tegenstander onwennig. Het ontbrak beide in de openingsfase aan stabiliteit, waardoor er nauwelijks kansen gecreëerd werden. Na zo'n twintig minuten werd de wedstrijd wat grimmiger. Een overtreding van Joe Cole resulteerde in een vrije trap voor The Reds. Steven Gerrard gaf laag voor en centrale verdediger Daniel Agger ramde de bal langs Petr Cech: 1-0.

Chelsea had op dat moment nog weinig in te brengen gehad, maar wist met kleine overtredinkjes de snelheid uit het duel te houden. De twee Nederlanders Arjen Robben en Khalid Boulahrouz zaten op de bank bij de Londenaren. Dat de overtredingen niet altijd werken bleek even later, toen linksback Ashley Cole de eerste prent van de wedstrijd voor zich opeiste. Na een half uur kwam de eerste kans voor Chelsea. Didier Drogba ontsnapte, maar schoot de bal recht op Pepe Reina.

Na die kans kwam Chelsea beter in de wedstrijd, en was het zelfs de betere in het laatste kwartier. Echt gevaarlijk werden The Blues echter niet, en dus zou er gerust worden met een stand van 1-0. Na de rust was Chelsea direct weer in de aanval. Opnieuw kwamen er slechts kleine kansjes. Een snelle counter van Jermaine Pennant gaf Liverpool wel een grote kans. De voorzet van de rechtshalf bereikte Peter Crouch, maar de boomlange spits zag zijn kopbal van de lijn gehaald door Cech.

Slechts enkele minuten later kwam de volgende goede kans voor de Liverpudlians. Dirk Kuijt werd door John Arne Riise bediend en kopte de bal vervolgens tegen de lat. Twintig minuten voor tijd was Pennant dichtbij de verdubbelde stand, maar een ingreep van Michael Essien kwam net op tijd. Even later kwam Chelsea er eindelijk weer eens uit. Centrale verdediger Jamie Carragher voorkwam dat de Ivoriaanse spits Drogba van dichtbij kon inschieten door de bal over zijn eigen doel te werken.

In de slotfase kregen beide ploegen nog mogelijkheden via Kuijt en Zenden (Liverpool) en Drogba (Chelsea). Geen van hen wist het net te vinden, waardoor een verlenging een feit was op het veld van Anfield. De thuisploeg kreeg hierin de eerste kans; Riise knalde op Essien waardoor de bal vervolgens naast het doel verdween. Pas na bijna 100 minuten ging Chelsea voor het eerst wisselen. De nog niet 100% herstelde Robben mocht Joe Cole vervangen.

Kuijt dacht vlak voor het verstrijken van de eerste vijftien minuten de 2-0 gemaakt te hebben. Na een pegel van Xabi Alonso belandde de bal in de rebound bij de Katwijker, die hem vervolgens binnenknalde. De aanvaller van Liverpool stond echter buitenspel volgens de grensrechter. Vijf minuten voor tijd kon Drogba het duel beslissen, maar de spits wist de bal niet te raken op de voorzet van Wright-Phillips. Kuijt kreeg aan de andere kant nog een zeer goede kans, maar ook zijn inzet strandde op de doelman.

Duidelijk was dat vrijwel iedereen er flink doorheen zat, en strafschoppen waren onvermijdelijk. Nadat Arjen Robben allereerst al miste voor Chelsea, was Chelsea's lot na Geremi's misser al bijna bezegeld. Dirk Kuijt mocht Liverpool's vierde penalty nemen, nadat al zijn voorgangers al doel troffen. Oog in oog met Petr Cech faalde de aanvaller niet.

Liverpool gaat naar de finale, en ontmoet daarin ofwel Manchester United of AC Milan. De Engelsen leiden met 3-2, in de wedstrijd die morgenavond wordt uitgespeeld.

Liverpool FC (Eng) - Chelsea FC (Eng) 1-0 (0-1)
22' Agger 1-0

Dirk Kuijt (Liverpool) scoort: 4-1

28' Ashley Cole (Chelsea)
62' Daniel Agger (Liverpool)
109' Boudewijn Zenden (Liverpool)

Opstellingen:

Liverpool: Reina; Finnan, Carragher, Agger, Riise; Pennant (Xabi Alonso/78), Gerrard (c), Mascherano (Fowler/118), Zenden; Kuijt, Crouch (Bellamy/106).
coach: Rafael Benítez (Spa)

Chelsea: Cech; Ferreira, Essien, Terry (c), A. Cole; Mikel, Makélélé (Geremi/118), Lampard, J. Cole (Robben/98); Drogba, Kalou (Wright-Phillips/107).
coach: José Mourinho (Por)