'Pekerman wil van Oranje verliezen'

Net als zijn Nederlandse collega Marco van Basten is ook José Pekerman morgenavond van plan om een aantal spelers rust te geven of uit voorzorg langs de kant te houden.

Zowel Argentinië als Nederland hebben zich al verzekerd van een plaats in de tweede ronde. De wedstrijd van morgen is alleen om te bepalen wie als eerste in Groep C eindigt. Pekerman heeft nog geen opstelling gegeven, maar heeft al wel laten doorschemeren dat er verschillende veranderingen ten opzichten van de vorige wedstrijd zullen zijn.

Zo zullen Hernan Crespo, Gabriel Heinze en Javier Saviola niet in actie komen in Frankfurt. Alle drie hebben al een gele kaart en riskeren dus een schorsing. In de voorhoede levert dat een nieuw duo op: Julio Ricardo Cruz met Carlos Tevez en in de defensie zal Gabriel Milito opdraven. Tevens zou Pekerman ook twijfelen aan het laten meespelen van Joan Roman Riquelme (vermoeidheid) en Juan Pablo Sorin (lichtgeblesseerd). Lucho González ontbreekt sowieso vanwege een blessure.

Verschillende bronnen melden dat Pekerman de wedstrijd morgen liever zou willen verliezen. Dat zou de Argentijnen twee voordelen opleveren: de ploeg heeft dan een dag langer rust en kan bij verlies in het huidige onderkomen in Herzogenaurach blijven.