Bears geven Ravens geen kans

De beste verdediging uit de league en één touchdown per wedstrijd zorgen ervoor dat de Chicago Bears aan kop gaan in de NFC North.

Met een touchdown pass van rookie Kyle Orton naar Marc Edwards in het eerste kwart hadden de Bears genoeg aan een fieldgoal door Robbie Gould van 23 yard in het derde kwart voor een 10-6 overwinning op de Baltimore Ravens. De Ravens deden in het tweede kwart wel nog iets terug met twee fieldgoals door Matt Stoyer van 40 en 29 yard.

Het is de eerste overwinning van de Bears buiten de eigen league. Drie sacks van Ravens quarterback Anthony Wright, waarvan twee door Tank Johnson, in het vierde kwart beslisten de wedstrijd. De Bears hebben nu twee wedstrijden achter elkaar gespeeld zonder een touchdown toe te laten en hebben met gemiddeld 10.3 punten per wedstrijd tegen de beste verdediging. Ze blijven daarin Indianapolis met elf en Tampa Bay met 12 punten tegen per wedstrijd voor.

Jones liep voor de vierde keer in vijf wedstrijden meer dan 100 yards met de bal. Van de 139 yards totaal liep hij er 83 in het vierde kwart terwijl het hard regende. De Bears lieten de Ravens maar 199 yards vooruitkomen en zijn het enige team dat nog geen rushing touchdown tegen heeft gekregen dit seizoen.