Nieuws
Kippenvlees nog steeds ziekmakend
Ondanks alle pogingen van overheid, brancheverenigingen en consumentenorganisaties blijkt kippenvlees nog steeds regelmatig besmet met bacteriën als Campylobacter en Salmonella. De Consumentenbond trekt die conclusie na analyse van 1500 monsters kipfilet en kippenpoten.
De Consumentenbond schat in dat er jaarlijks circa 150.000 mensen ziek worden na het eten van besmet kippenvlees. Voor circa honderd mensen is deze besmetting uiteindelijk fataal.
De Consumentenbond eist daarom van Landbouwminister Veerman dat hij opnieuw met strengere regels komt. Volgens het advies van de bond zouden alle kippen, nog voordat ze worden geslacht, moeten worden getest op Salmonella en Campylobacter, om zo de garantie te hebben dat er onbesmet kippenvlees in de winkels ligt.
Ook zou Veerman het overmatige gebruik van antibiotica, dat als preventiemaatregel aan het voer wordt toegevoegd, aan banden moeten leggen. Dit, omdat er steeds meer bacteriestammen resistent worden tegen de antibiotica en daarom kunnen overleven.
Ik vermoed dat vooral de oude vellen hier last van hebben
quote:
hmmm, ik ben anders nog nooit ziek geworden van kip.
Ik vermoed dat vooral de oude vellen hier last van hebben
In de EOS van vorige maand stonden de resultaten van een onderzoek naar de lange termijn gevolgen van een voedsel vergiftiging. Het blijkt dat iemand, die bv een salmonela infectie heeft gehad, grotere kans heeft om bv 10 jaar later dood te gaan aan een hartaanval, longontsteking ect. Dit blijkt in veel gevallen te zijn ge "triggerd" door een voedsel vergiftiging in het verleden. Omdat dit nog nooit eerder is onderzocht, wordt het in de regel niet mee genomen in een autopsie, de verwachting is echter dat tussen de 10 en 30 % van de mensen die ene niet natuurlijke doodsoorzaak hebben ooit dusdanig lichamelijk zijn beschadigd/verzwakt door een voedsel vergiftiging dat ze daar in een later stadium indirect aan overlijden........
het betreft maar 0,8 % van heel Nederland ... en het totaal aantal kippen in NL is wel veeeeeeeel meer dan 15 000 000 er zijn immers meer kippen dan mensen (logisch) . Dus volgens mij heeft dit onderzoek niet zo veel te betekenen ?
Of heb ik het mis..
Ik blijf het gewoon eten kip is echt mega relaxed, beter dan vis. maar 100 mensen gaan daar s door dood per jaar. best wel sneu al ben je dood gegaan door het eten van een kip
De laatste maanden heeft hier haast geen kip uit Nederland in de schappen gelegen.
Door de vogelpest hebben we veel kippen geimporteerd.
Wordt hierdoor het beeld niet vertekend?
Ieder land heeft zijn eigen regels en wetten over consumptiewaren.
Weet "de consument" wel hoe ze kip moeten braden/bakken/koken? Hoe ze een ei moeten bakken? Dat rauwe ei verwerken des duivels is? Dat ze eieren niet zachtgekookt mogen eten? Dat het dubbelzijdig gebakken dient te worden? Dat handen/vorken/gereedschappen niet én aan rauw vlees én aan gebakken/halfbakken kip mag komen?
In het restaurant bij mij op de hoek pakken ze rauw kippevlees met de tang waar ze gebakken vlees mee omdraaien (KvW, De Nijl, Aalsterweg Eindhoven)
De gemiddelde huiskip kan het woord hygiëne niet eens spellen. Laat staan dat ze een kippetje verantwoord kunnen bakken.
Wat een eenzijdig dom onderzoek.
Maak daar nu eens een landelijke campagne voor: Hygiëne in de keuken, ook U kan het!
Met als ondertitel; vermoord U kinderen niet, verantwoord een kippetje bakken.
Er voor zorgen dat die beesten normaal eten krijgen.
Dat is de enige manier om salmonella vrije kip en eieren te krijgen.
quote:
Door beerten - vrijdag 27 juni 2003 @ 09:22 (Unmodded)
Wat is dat voor een debiel streven? Omdat de zwaksten in deze smaneleving, na het eten van een kippetje, ziek worden, moet jan en alleman maar idioot veel betalen voor een Salmonella-vrije kip? Streven naar 100% is onbetaalbaar en niet reëel, onhaalbaar en idiologisch.
Weet "de consument" wel hoe ze kip moeten braden/bakken/koken? Hoe ze een ei moeten bakken? Dat rauwe ei verwerken des duivels is? Dat ze eieren niet zachtgekookt mogen eten? Dat het dubbelzijdig gebakken dient te worden? Dat handen/vorken/gereedschappen niet én aan rauw vlees én aan gebakken/halfbakken kip mag komen?
In het restaurant bij mij op de hoek pakken ze rauw kippevlees met de tang waar ze gebakken vlees mee omdraaien (KvW, De Nijl, Aalsterweg Eindhoven)
De gemiddelde huiskip kan het woord hygiëne niet eens spellen. Laat staan dat ze een kippetje verantwoord kunnen bakken.
Wat een eenzijdig dom onderzoek.
Maak daar nu eens een landelijke campagne voor: Hygiëne in de keuken, ook U kan het!
Met als ondertitel; vermoord U kinderen niet, verantwoord een kippetje bakken.
Weet je hoe erg het momenteel is met de salmonella een restaurant mag niet eens meer rauwe eieren gebruiken voor bijv mayonaise en andere sauzen. dat is gewoon belachelijk. Rauwe eieren zijn nodig in de keuken en dat kan nu niet worden gedaan omdat er een stel van die domme boeren het vertikken om die kippen salmonella vrij te maken. Maar ja wat kan die boeren het schelen ze verdienen goud geld en krijgen ook nog is subsidie voor die ranzige bagger. foto
[ Dit bericht is gewijzigd door maniacer ]
ROKEN = ONGEZONDER
1&1 = 11 -_-'
quote:
De gemiddelde huiskip kan het woord hygiëne niet eens spellen.
Nog nooit geweten dat huiskippen konden lezen...
Er is vaak genoeg een campagne geweest over hoe je met kippenvlees en eieren moet omgaan. Als de mensen dat nog niet goed doen, is idd wel een beetje triest. Nog triester is 't als 't niet eens nodig is dat kippen met salmonella besmet zijn. Het wordt tijd dat de hele biologische industrie gesaneerd word. Want niet alleen in kippenvlees zit troep.
Een pondje kip is ongeveer eenderde water.
Als ze dan toch al de kip beter willen gaan controleren dan moeten ze gelijk hierwat aan doen!!!
Maar het licht ook veel aan de bereidings wijze die mensen hanteren.
Indien men kip en vlees in het algemeen goed bereidt dan zijn de bacterien het hoekje om.
Ik bak op kook de kip gewoon tot het goed gaar is.
En niet hele filets maar meestal in brokjes gesneden. scheelt een hoop
Nou eet ik sowieso al geen kip omdat ik het niet lust, maar dit is natuurlijk belachelijk...
denk ook eens aan mensen die ivm hun geloof geen varkensvlees eten en dat er dan varken in de kip zit foto
waar gaat dit heen???
[ Dit bericht is gewijzigd door djkoelkast ]
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
( en de smaak word er echt wel minder van)
Ik denk ook dat de consument ook opzettelijk niet wil weten wat er met hun voedsel gebeurt.
Satan inhabiting the bodies of our dead. And the demons are still
loose in this world, and the dead must be spiked.
Paar dagen later stonden we in een ander dorp. De slager had naast de voordeur ook een rekje gebrade kippetjes. Ik denk, lekker, 'k neem d'r wéér ééntje... Maar die prutser wist dus niet hoe-ie kippen moest braden. foto Ik had misschien beter moeten weten; deze waren een beetje rood van binnen. Godgloeiende, je wilt niet weten hoe ziek je daarvan wordt en hoe superberoerd je je voelt. foto Gelukkig was 't na 2 daagjes weer over.
Dat er salmonela inziet ligt vaak aan de mensen zelf.
Ze bewaren het verkeerd of bakken braden het niet goed.
Kiep kun je het best eerst een paar min. koken voro te bakken en braden.
ook handig voor op de barbecue. foto
Die antibiotica die ze toevoegen bij die diertjes vind ik ook maar niks foto
En dan als de nood aan de man (of beter kip) is tijdens die kippenpest dan vertikken ze t om die beestjes te vaccineren.
Vind ik behoorlijk hypocriet.
Daar zit toch al geen kip in de nuggets. foto
Ze mogen het ook geen kipnuggets meer noemen.
quote:
De "industrie" vindt het doodnormaal dat MINSTENS 40% van hun kippen besmet de deur uit gaan.
Waar haal je die onzin vandaag?
In elke sector heb je inderdaad Cowboy's, maar er zijn ook bedrijven die er alles aan doen om je een gezond stukje vlees te leveren.
Probleem is dat iedereen maar goedkoop wil. De slachterijen in Nederland die aan zeer strenge eisen voldoen, kunnen nooit op tegen dat dump spul uit landen van buiten de EU.
Dus volgende keer goed kijken op labeltjes enzo. Als het uit NL komt zit het wel snor.
Overigens mag de pers wel erg graag overdrijven.
Duidelijk.....
Een uitmuntend geval van komkommertijd....
[ Dit bericht is gewijzigd door Mennosson ]
[ Dit bericht is gewijzigd door sylvesterrr ]
Satan inhabiting the bodies of our dead. And the demons are still
loose in this world, and the dead must be spiked.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken