Uitslagen oefenwedstrijden 31 juli

De eredivisieclubs zijn volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen en ook gisteren werd er weer geoefend. Hieronder vind je de uitslagen van de zondag gespeelde vriendschappelijke duels.

Feyenoord presenteerde zich gisteren aan zijn hondstrouwe publiek en deed dat met goed voetbal: het versloeg Hertha BSC met 3-0. In de eerste helft viel de ploeg van Erwin Koeman op door het degelijke spel in de verdediging; het duo Greene/Bahia bleek een baken van rust en overzicht. De defensie van de Duitsers werd voor de rust al stevig onder druk gezet, maar dat leverde geen doelpunten op. Feyenoord kon het overwicht pas in doelpunten omzetten nadat Hertha na de pauze twee rode kaarten kreeg: Okoronkwo en Neuendorf konden inrukken. Kuijt, Kalou en Lazovic waren verantwoordelijk voor de productie. Patrick Lodewijks lijkt overigens de eerste doelman te worden, want hij kreeg gisteren de voorkeur boven Maikel Aerts.

Ajax deed het heel wat minder in zijn thuiswedstrijd tegen Boca Juniors, in het kader van het Amsterdam Tournament. Het verloor met 0-1, dankzij een treffer van José Calvo, onder goedkeurend toezicht van Diego Maradona. Opnieuw kon Ajax weinig kansen creëren, op een schot van dichtbij van Charisteas na. De Griek verving overigens Rosenberg, die een lichte blessure had. Danny Blind is ontevreden over de prestatie van zijn équipe: ”Ik vond dat we te onrustig speelden. Als je toch de vinger op de zere plek moet leggen, dan is het dat we in allebei de wedstrijden te weinig kansen creëren en daar ook nog te weinig mee doen. Vrijdag was ik nog wel tevreden, maar vandaag was het gewoon niet goed.” Arsenal won trouwens het Amsterdam Tournament, terwijl Ajax als vierde en laatste eindigde.