GP2: Bruni wint eerste race

Gianmaria Bruni heeft de eerste race van het weekend gewonnen in de GP2. De Italiaan reed zeer sterk en dominant in een spannende race tussen hem en de nummer twee Scott Speed. Heikki Kovalainen wist de derde plaats te pakken.

Speed startte de race vanaf pole position maar werd al in de eerste bocht ingehaald door de nummer twee en drie op de grid, Bruni en Lopez. In ronde 18 wist de Amerikaan Lopez weer voorbij te steken en begon aan zijn aanval op de voormalig Minardi coureur Gimmi Bruni.


Scott Speed in actie tijdens de kwalificatie waar hij de pole position pakte

Na de verplichte pitstop van Bruni begon de aanval van iSport International rijder Speed pas echt. Hij pakte de leiding en pitte zelf pas vijf ronden later om zo te proberen zijn achterstand in te lopen. Dit lukte want toen hij uit de pits kwam was de achterstand teruggelopen tot minder dan vijf seconden.

Hierna liep de achterstand in twee ronden terug tot 1.9 sec. met nog vier rondes te rijden. Bruni pareerde de aanval echter door zijn twee snelste rondjes in het laatste gedeelte van de race neer te zetten en uiteindelijk met een voorsprong van 1.203 sec. de overwinning voor zijn team, Colonoi Motorsport, te pakken.


Nelson Piquet Jr. die over de finish gaat, hij werd vijfde in race één.

Heikki Kovalainen reed ook een indrukwekkende race. Hij heeft de eerste drie races van het seizoen alleen nog maar op het podium gestaan, ook deze race waarin hij vanaf een elfde plaats opstoomde naar een derde plek. De Fin leid ook het kampioenschap met 20 punten, gevolgd door Bruni met 18 punten en Speed met 16 punten.

Uitslag GP2 Barcelona race één

plaatsnaamnationaliteitteamachterstand
1.G. BruniITAColoni Motorsport58:07.348
2.S. SpeedUSAiSport International+ 1.203
3.H. KovalainenFINArden International+ 7.789
4.N. JaniSUIRacing Engineering+ 18.165
5.N. Piquet Jr.BRAHiTech Piquet Sports+ 23.594