Todt: "Ferrari is de ster van de F1"

Scuderia Ferrari is de ster van de Formule 1 en moet daar ook naar worden betaald. Dat waren althans de woorden van directeur Jean Todt tijdens de presentatie van de F2005 op vrijdag.

Ferrari is onder vuur komen te liggen van negen teams, doordat het team weigert deel te nemen aan een concurrerend kampioenschap. Het Italiaanse team wil in de Formule 1 blijven en heeft bij Bernie Ecclestone tot 2012 bijgetekend.

De rest van de teams wil echter het Grand Prix World Championship (GPWC) oprichten, vanwege de speciale behandeling die Ferrari volgens hen krijgt. Dat team krijgt namelijk meer geld dan de concurrenten. Volgens Todt is dat echter een logisch gevolg van het succes van zijn team.

"Ferrari hoort bij de Formule 1 en Formule 1 bij Ferrari," aldus Todt. "Ik denk dat het de beste combinatie is. In zijn geschiedenis heeft Ferrari meer bereikt dan de anderen. Je kunt het vergelijken met het maken van een film. Je hebt sterren nodig om de film over de hele wereld te verkopen. Ferrari is in zijn zaken een ster en we willen betaald krijgen als een ster. Maar ik zeg dat zonder arrogantie. De anderen zijn gefrustreerd omdat ze niet kunnen wat Ferrari doet."

Ferrari was één van de leidende partijen bij het opzetten van het GPWC, maar toen de teams ruzie kregen over het beperken van de tests voor dit seizoen besloot Ferrari zijn eigen weg te gaan en akkoord te gaan met een verlenging van de Concorde-overeenkomst. Volgens Todt was het echter altijd het ultieme doel om in de Formule 1 te blijven.