BAR rijdt in Japan 100e race

BAR-Honda maakt zich komend weekend op voor de honderdste race in de geschiedenis van het team. Het team, dat in 1999 zijn debuut maakte in de Formule 1, beleeft dit seizoen haar hoogtepunt.

Het team beschouwt door de relatie met motorenleverancier Honda en coureur Takuma Sato Suzuka als de tweede thuisrace van het seizoen. Voor de 100ste race van het team dus een leuke plaats om het feestje te vieren. Ook al omdat het team het dit jaar erg goed doet.

BAR staat momenteel tweede in het constructeurskampioenschap. Die positie is mede te danken aan de race op Shanghai. Teambaas van BAR-Honda David Richards was daar erg blij mee: "We waren verheugd met de rol die we vorige week in de F1-doop van de Chinezen hebben kunnen spelen. Natuurlijk ook doordat we onze voorsprong op Renault hebben kunnen uitbouwen tot negen punten.”

Vooruitkijkend vervolgde hij: "Een thuiswedstrijd geeft ieder team een extra steuntje in de rug. Door onze verbintenis met Honda zal dat voor ons ook zeker het geval zijn in Japan en natuurlijk ook door Takuma Sato. We willen alles uit de kast halen om weer iets moois neer te zitten volgende week. We hopen dat Takuma kan genieten van de aandacht die hij krijgt van zijn eigen fans. Ik weet zeker dat hij en Jenson Button erg gebrand zijn op een goede prestatie."

"Een leuke bijkomstigheid is dat we in Japan onze honderdste Grand Prix vieren. Het is onvoorstelbaar dat we vorig jaar op dit moment nog maar achttien punten hadden behaald. Het is een geweldig compliment aan het team dat we de barrière van honderd punten hebben doorbroken net voor deze belangrijke mijlpaal in de historie van BAR."