Alleen evolutie bij Toyota

De Toyota TF104 voor het seizoen 2004 zal geen compleet nieuwe auto worden maar een evolutie op de TF103. Dat liet ontwerper Gustav Brunner weten.

"Voor onze TF104 zijn we eens te meer uitgegaan van de filosofie om een evolutie te maken. De huidige technische reglementen laten eigenlijk geen radicale wijzigingen meet toe tijdens het ontwerpproces," vindt Brunner.

"Het team heeft nog harder gewerkt aan de wagen voor 2004. We hebben alles aan de wagen verder ontwikkeld. Er worden bijna geen oude onderdelen meer gebruikt. We hebben geprobeerd alles minder zwaar te maken, maar zonder de juiste stijfheid en afmetingen uit het oog te verliezen. Ergens nemen we een beetje een risico, maar het is daarom dat we de nieuwe wagen zo vroeg mogelijk willen testen. Daarom rijden we deze week al met een TF103B met een compleet andere achtertrein."

"De nieuwe motor, ophanging, elektronica en de TF103B zelf zijn eigenlijk allemaal al nieuw. Als we deze wagen in de komende weken goed kunnen ontwikkelen tijdens de tests en Spanje en Frankrijk, dan ziet het er goed uit voor volgend jaar."