DICE maakt prijs Battlefield 1943 bekend

Ontwikkelaar DICE van Electronic Arts heeft de prijs bekend gemaakt die je zal moeten betalen voor hun opkomende shooter Battlefield 1943. Je zult de game voor 1200 Microsoft Points of €12,99 kunnen downloaden van respectievelijk de Xbox Live Marketplace en de PlayStation Store. De game zal natuurlijk ook op PC verschijnen, maar daar heeft DICE naast dat de game in september komt nog niets over gezegd.

"Dankzij de Frostbite-engine die we voor Battlefield: Bad Company hebben ontwikkeld, kunnen we gamers levensecht terugvoeren naar de Tweede wereldoorlog en het basisconcept van de Battlefield-franchise voorzien van een nieuw element: totale vernietiging", zegt Gordon Van Dyke, producent van Battlefield 1943. "We willen gamers de meest toegankelijke online oorlogservaring bieden. Met Battlefield 1943 halen gamers de meest waardevolle premium download in huis."

In Battlefield 1943 wordt gestreden op drie klassieke, tropische locaties; Wake Island, Guadalcanal en Iwo Jima. Je betreedt het slagveld als de Amerikaanse mariniers of als de keizerlijke Japanse marine en bestrijdt je vijand op de grond, in de lucht en op het water. Op het slagveld kun je zelf bepalen of je als schutter door loopgraven ploetert, als tankcommandant door de vijandelijke linies raast of het luchtruim kiest voor duizelingwekkende duels.