Wii-versie Tomb Raider kan niet worden uitgespeeld?

Meldden we net dat de PS3-versie van Tomb Raider het meest verkocht is, melden we nu dat de Wii-versie problemen bevat. Wie de Wii-versie van Tomb Raider: Underworld speelt en is aanbeland bij het Coastal Thailand-level kan onomkeerbaar vast komen te zitten.

Lara moet in dit level naar een hendel aan de muur springen. Deze hendel opent een doorgang waardoor Croft verder kan. Alleen is in de Wii-versie van het spel deze hendel niet altijd zichtbaar waardoor spelers vast komen te zitten. Het probleem doet zich niet voor in de andere versies.

Uitgever Eidos heeft inmiddels op zijn forum een reactie geplaatst. Eidos raadt spelers aan om een savegame te laden van een eerder punt in hetzelfde level en de sectie daarna opnieuw te spelen. Het is dan mogelijk dat de hendel wel zichtbaar is. Werkt dit ook niet? Dan download je een savegame die Eidos beschikbaar heeft gesteld. Spelers kunnen deze savegame downloaden en op een SD-kaart kunnen zetten. Het is echter geen PAL-versie en het is dus niet duidelijk of deze ook in Europa werkt. Zo niet, dan komt deze ongetwijfeld.