Wii-mote recharge docks op komst

Het is raar van Nintendo. Ze hebben een console gelaunched met een revolutionaire controller, maar toch moet je om de zoveel uur spelen weer nieuwe AA batterijen erin stoppen, in tegenstelling tot de oplaadbare controller-accu's van de Xbox 360 en PS3. De kosten kunnen hoog oplopen als je regelmatig met vier spelers in de weer bent met Nintendo's machine.

Als het aan Nyko en Sanko ligt is dit probleem binnenkort verholpen. Deze twee bedrijven lanceren binnenkort ieder een 3rd party recharge dock voor de Wii, waardoor je nooit meer toegewezen hoeft te zijn op die dure AA batterijen. Nyko komt met een dock waar twee controllers tegelijk opgeladen kunnen worden, terwijl Sanko een oplader op de markt brengt voor één controller. Laatstgenoemde zal de controller via een USB ingang weer van stroom voorzien.

Beide opladers doen er ongeveer drie uur over om je 25 uur aan speelplezier te schenken. Dankzij de NiCd batterijen is het mogelijk tot wel 1000 keer te kunnen opladen. Een goeie deal voor 3,480 yen (22 EUR) als je het zat bent elke keer AA'tjes te halen. De docks zullen volgende maand in de US verschijnen. Een Europese release datum is nog niet bekend, maar importeren is een oplossing.

Alhier een demonstratiefilmpje van Nyko's product op Gamevideo's, met dank aan disjfa


Binnenkort een werkloos konijn