Connery terug als Bond in game

Sean Connery kruipt voor één keer terug in zijn rol agent 007 James Bond, speciaal voor de game "From Russia With Love". Hij gaat de teksten inspreken en de game-James Bond zal het uiterlijk van Sean Connery krijgen zoals dat was ten tijde van de film (1963). From Russia With Love was (na Dr. No) de tweede film waarin Sean Connery de rol van James Bond vertolkte. In de game zullen ook bekende figuren als Q (Desmond Llewelyn), Donald "Red" Grant (Robert Shaw), Rosa Klebb (Lotte Lenya), Tatiana Romanova (Daniela Bianchi), Kerim Bay (Pedro Armendariz) en Miss Moneypenny (Lois Maxwell) voorkomen.

Sean Connery: "I see this as another way to explore the creative process. Video games are an extremely popular form of entertainment today, and I am looking forward to seeing how it all fits together."

Volgens John Taylor, video game analyst bij Arcadia Research, is de "combinatie van Sean Connery, het Bond universum en 'From Russia With Love' zo ongeveer de beste mix die je maar kan hebben in een Bond game die niet bij een nieuwe topfilm hoort. Connery heeft het begrip 'James Bond' neergezet en is voor veel mensen de favoriete Bond. Dit spel moet een groot publiek aanspreken, zowel vanuit een retro- als vanuit een modern oogpunt."

Het spel wordt uitgegeven door Electronic Arts en moet in de herfst uitkomen op PlayStation 2, Xbox en GameCube; dus nog vóór de nieuwe film "Casino Royale" (een bewerking van het boek uit 1953 waarin James Bond voor het eerst voorkomt).

From Russia With Love zal het verhaal van de film volgen, inclusief het gevecht op de Orient Express en de achtervolging per boot. Ook worden er nieuwe actie-scènes toegevoegd. De speler krijgt de beschikking over speeltjes als een jetpack en een Q-copter. Natuurlijk wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van de Walther PPK.