Neger speelt Madonna in musical

In Edinburg wordt de hele maand augustus een musical uitgevoerd over popster Madonna die probeert een Afrikaans meisje te adopteren. De rol van de 50-jarige ster wordt gespeeld door  een zwarte mannelijke acteur met een blonde pruik, zo bericht de BBC.

De cast van de musical komt uit Malawi, net als de twee geadopteerde kinderen van Madonna.  De musical vertelt het verhaal over hoe Madonna in het Afrikaanse land terechtkwam, de problemen die ze tegenkwam tijdens het adoptieproces van haar dochter Mercy James en de reactie hierop in Malawi.

Discussie
De adopties van Madonna’s zoon en dochter leidden beiden tot veel discussie. Volgens critici zou Madonna haar geld en invloed hebben gebruikt om kinderen te ‘kopen’.  Ze voldeed niet aan de landelijke adoptiewet, die stelt dat een adoptie-ouder minstens 18 maanden in het land moet hebben gewoond.

Een van de acteurs, Shombi Banda, trad eerder op voor Madonna in Malawi. Hij speelde toen iemand die na twintig jaar terugkeert uit het buitenland en klaagt over het verlies van zijn culturele  identiteit. Volgens Banda onderbrak Madonna het stuk en zei ze: "Geld is de oplossing voor alles".

 


Musical over Madonna's adoptie  (foto: DAG)