Backstreet Boy overwint verslaving na donderpreek

Backstreet Boy Nick Carter worstelde tien jaar met alcohol en drugs en realiseert zich inmiddels dat hij al dood had kunnen zijn als hij zijn leven niet op tijd had gebeterd.

Carter (29) vertelde dit aan het Amerikaanse tijdschrift People dat vrijdag verscheen. Carter kampte met pijn in de borststreek en vermoeidheid tijdens de Europese tournee in het voorjaar van 2008, waarbij de Backstreet Boys ook Ahoy aandeden. Hij liet zich testen bij een cardioloog, maar de nacht voordat hij de resultaten zou krijgen verviel hij in oude gewoontes. "Ik ging uit en ging door het lint. Ik dronk en blowde zo veel, dat het voelde alsof ik mezelf wilde vermoorden om de resultaten maar niet onder ogen te hoeven komen."

De cardioloog had een schokkende diagnose: een verzwakking van de hartspier die in extreme gevallen kan leiden tot een plotselinge dood. Carter realiseerde zich dat zijn leven ervan afhing en nam een drastisch besluit. "Ik wil nog niet sterven", vertelt Carter. "Ik wil niet de persoon zijn waarvan mensen achteraf zeggen dat het triest was dat hij zijn aftakeling niet wist te stoppen."

Na onder meer een donderpreek van zijn cardioloog slaagde Carter erin zijn alcohol- en drugsverslaving te overwinnen en viel hij vele kilo's af. Hij is nu in topconditie en liet zich met zijn sixpack fotograferen. "Het leven is nu geweldig."